Computerprogramma's


De programma's Dissonance Grading en Fingerings zijn door Jos Kunst geschreven in Pascal als hulpmiddelen bij het componeren en door hemzelf als zodanig gebruikt. Macintosh versies, die in de Classic omgeving van Mac OS X werken, kunnen hier gedownload worden.

(Een waarschuwing voor Mac-gebruikers: deze programma's hebben geen Macintosh interface. Er is geen menubalk, de muis werkt niet, interactie vindt uitsluitend plaats door commando's in een scrollend tekstvenster te typen.)

Andere versies: dankzij de zeer gewaardeerde inspanningen van Johan E. Mebius is er ook een MS-DOS versie van Dissonance Grading beschikbaar. Dissonance Grading is naar PHP overgebracht door mijzelf in 2006 en vrijgegeven onder de GPL.

De Pascal-broncode van beide programma's en van een aantal andere muziek-gerelateerde hulpprogramma's is ook beschikbaar.

Deze code is ©1991-2005 Jos Kunst en de erven Jos Kunst en is vrijgegeven onder versie 2 van de GNU General Public License.

Dissonance Grading


Fingerings

(for String instruments Chords)

Helaas is dit programma door de maker niet voorzien van een inleidende tekst. Wat het doet is van een gegeven akkoord nagaan welke vingerzettingen ervoor mogelijk zijn op een viool, een altviool of een cello.